Contact

zeg hallo terug

Voor een vraag over mijn werk, een vrijblijvende kennismaking of gewoon om alleen maar even hallo te zeggen, aarzel niet om contact met mij op te nemen.

adresgevevens

Jean Klare 
{concepten&ontwerpen}

Papenstraat 99
7411 NC Deventer

Stuur een mail

sociale media

fotografie: keke keukelaar

over mij

Ik ben Jean Klare, zelfstandig grafisch ontwerper en auteur. Ik bied hoogwaardige dienstverlening op het gebied van grafische vormgeving, zoals visuele identiteiten, werving- en voorlichtingscampagnes, boeken en boekomslagen, brochures, en allerlei andere offline en online toepassingen.

Ik ben ook bekend als auteur van de Atlas van de Belevingswereld, die in een oplage van meer dan een half miljoen exemplaren wereldwijd werd verspreid. Een geheel herziene editie, de Grote Atlas van de Belevingswereld en de atlas van A naar B (en terug) verschijnen bij uitgeverij de Harmonie te Amsterdam.

Op basis van de Atlas van de Belevingswereld breng ik voor grotere en kleinere organisaties allerlei complexe onderwerpen letterlijk in kaart door middel van associatieve cartografie. Tot mijn opdrachtgevers reken ik onder andere het CBS, PGGM en Verbond van Verzekeraars en Microsoft Nederland. Lees hierover meer in het boek Atlas van Alles.

Helaas zijn er enkele erg op de Atlas van de Belevingswereld lijkende imitaties in omloop, die onder andere voor trainingen en evaluaties op het gebied van persoonlijke ontwikkeling gebruikt worden. Deze afgeleide associatieve cartografiën geven met enige regelmaat aanleiding voor verwarring bij liefhebbers en lezers van mijn werk. Deze op de Belevingswereld gebaseerde nabootsingen worden echter nadrukkelijk niet met toestemming van de auteurs noch instemming van de uitgever geexploiteerd.

Als ik tijd vind werk ik in mijn atelier aan nieuw eigen werk.

Ik woon en werk sinds 1994 in Deventer in het leukste buurtje van de stad, het Noordenbergkwartier. Naast mijn werk hou ik van vooral ingewikkelde moderne maar ook klassieke muziek, uitmuntend eten en koken, beeldende kunst, film, theater en literatuur. Ik speel slecht gitaar, leer klassiek piano spelen en kook als amateur cateraar graag voor grotere groepen. Tevens zeil ik graag met mijn zeiljacht Scheurbuik op de IJssel en IJsselmeer, peddel met mijn zeekajak op de rivier, sla soms een balletje squash, racefiets over dijken of bagger een rondje door het bos op mijn mountainbike.

wat Anderen zeggen

Jean Klare is a good graphic designer and a truly original thinker. But at this point I would mainly like to recommend his cooking. He’s been an extraordinary chef at many of the ass-crack stage-hack events I hosted in Havenkwartier Deventer. Reliable collaboration partner.

Harco Rutgers  | Visual (sound) artist, owner of record label Esc.rec. and director of art venue De Perifeer

Jean is een supercreatief. Zowel voor De Gier | Stam & Advocaten als privé (vormgeving rond huwelijk) heeft Jean meer dan voortreffelijk werk geleverd. En dat doet hij nog steeds. Jean weet zijn eigen creativiteit moeiteloos te combineren met de inbreng van de opdrachtgever. Naast zijn creativiteit vind ik minstens zo belangrijk dat Jean een zeer betrouwbaar en aimabel persoon is.

Evert van Gelderen  | Intellectual property & contracts lawyer – founding partner at Clairfort Lawyers

Creativiteit lijkt soms uit het niets te ontstaan. Het is dan verleidelijk om te denken dat iemand “gewoon goede ideeën heeft”. Bijvoorbeeld Jean Klare. Wat briljante vondsten lijken zijn in feite het laatste stadium van een doorwrocht, virtuoos denkproces. Omdat het het eerste is dat zichtbaar wordt lijkt het zomaar goed. Maar bij Jean Klare gebeurt niks zomaar. De vonk van inspiratie ontspringt aan het langdurig laaiend vuur van zijn intellect. Het concrete spel van lijn en kleur, van vorm en beeldtaal is gestolde abstractie. En aangezien Jean een scherp denker is, nieuwsgierig, met een davinciaanse veelzijdigheid en toewijding maakt dit hem tot de meester-vormgever die hij is. Een diepe, diepe buiging voor Jean. Die bovendien met zoveel verve rode wijn over zijn beige stoeltje knoeit.

Annedien Hoen | Partner Elling & Hoen

nl_NL