uitgaven

Samen met mede-auteur Louise van Swaaij  ben ook bekend als maker en bedenker van de Atlas van de Belevingswereld. Een eerste versie van het boek werd vertaald in zeventien verschillende talen in een oplage van meer dan een half miljoen exemplaren wereldwijd verspreid. 

Een geheel herziene editie, de Grote Atlas van de Belevingswereld en de Kleine Atlas van de Belevingswereld verschijnen bij uitgeverij de Harmonie te Amsterdam.

In mijn webwinkel kun je de boeken bestellen, maar er zijn ook allerlei andere produkten verkrijgbaar: losse kaarten, een grote kaart van de Belevingswereld, een vouwkaart (handig voor onderweg!) en je kunt verschillende eilanden van je eigen plaatsnamen voorzien en een unieke print bestellen. 

In 2018 verscheen Van A naar B (en terug), een atlas die in vijftig kaarten langs een traject van werkelijkheid en fantasie leidt. Steden, dorpjes, gebergten en zeeën met namen van gevoelens en zintuiglijke ervaringen worden met elkaar verbonden door wegen, spoorlijnen en rivieren. Van A naar B (en weer terug) wijst je de weg, maar laat je ook verdwalen in de eigen verbeelding.

  

Je ziet in één oogopslag hoe je een reis maakt, een beslissing neemt, je angst overwint, teleurgesteld wordt, tegenslagen overwint, een nieuwe liefde ontmoet of baan vindt (en weer verliest), hoe je dingen vergeet, leert, hoe je geluk vindt of succes bereikt.

Ik werk al meer dan een decennium aan een opvolger van de Grote Atlas van de Belevingswereld. Deze uitgave zal ook verschijnen bij uitgeverij de Harmonie, maar het is nog onbekend wanneer.

Helaas zijn er enkele erg op de Atlas van de Belevingswereld lijkende imitaties in omloop, die onder andere voor trainingen en evaluaties op het gebied van persoonlijke ontwikkeling gebruikt worden. Deze afgeleide associatieve cartografiën geven met enige regelmaat aanleiding voor verwarring bij liefhebbers en lezers van mijn werk. Deze op de Belevingswereld gebaseerde nabootsingen worden echter nadrukkelijk niet met toestemming van de auteurs noch instemming van de uitgever geexploiteerd.

uitgaven

nl_NL