Op koers in een nieuwe wereld

Op koers in een nieuwe wereld

Opdrachtgever: Alex van Groningen

Alex van Groningen is sinds 1994 hét toonaangevende opleidingsinstituut voor finance professionals in Nederland.

Het bedrijf organiseert ieder jaar CFO day, een conferentie voor Chief financial officers van de top 300 beursgenoteerde bedrijven van Nederland. In 2012 had de conferentie als thema ‘Uw koers in een nieuwe wereld’. Daar werd deze zeekaart gebruik om overzicht te geven op de oorzaken en gevolgen van de financièle crisissen vanaf 2008.

Je ziet de vergrijzing, bevolkingsgroei, globalisering, schaarste, kaalslag en instabiliteit. Een groot deel van de gevestigde orde werd als door en tsunami weggevaagd, maar ook bleef een deel van het goede én het kwade bewaard. Niet alleen de gevaren worden benoemd, ook de kansen worden in onderlinge samenhang weergegeven. Je ziet de problemen, maar ook de uitwegen; crowdfunding, crowdsourcing, flexibiliteit, Innovatie.

De deelnemers van de conferentie kunnen op deze kart precies zien welke ontwikkelingen, uitdagingen en mogelikheden zich aandienen voor het ontdekken en ontginnen van nieuwe kansen.

Als geen ander weet Jean zich te verdiepen en vast te bijten in een thema. Het is daarom een feest om met hem samen te werken en een kaart te maken. Het eindproduct is vervolgens zo compleet en logisch dat je her idee hebr dat de kaart er altid al geweest moet zijn. Dat is te danken aan Jean’s unieke talent om analyse, associate en creativiteit met elkaar te combineren.

Melle Eikelhoff | directeur Alex van Groningen
nl_NL