Untitled 5Untitled 5

VAN A NAAR B (EN TERUG)

De Atlas van de Belevingswereld verscheen in 17 talen en alleen al in Nederland werden er meer dan 100.000 exemplaren verkocht.

Mijn nieuwe boek van A naar B (en weer terug) is een wegwijzer met 50 kaarten die de lezer langs fictieve routes door werkelijkheid en fantasie leidt. Steden, dorpjes, gebergten en zeeën, die namen hebben van gevoelens, ideeën en zintuiglijke ervaringen, worden met elkaar verbonden door wegen, spoorlijnen en rivieren. De reis gaat door onderwerpen als iets moeilijks leren, een nieuw ding hebben, een nieuwe liefde vinden of verliezen, een reis maken, een conflict oplossen, bedrogen of beledigd worden, maar je vindt ook een de route door de boodschappen, het aantrekken van een schoen of het strijken van een overhemd. Van A naar B (en weer terug) wijst je de weg, maar laat je ook verdwalen in je eigen verbeelding.

Helaas verschijnen er enkele erg op mij werk gelijkende nabootsingen die onder andere voor trainingen en evaluaties op het gebied van persoonlijke ontwikkeling worden gebruikt. Deze afgeleide associatieve cartografiën geven met enige regelmaat aanleiding voor verwarring bij liefhebbers en lezers van mijn werk. Deze op de Belevingswereld gebaseerde werken worden echter nadrukkelijk niet met toestemming van de auteurs noch instemming van de uitgever geexploiteerd.